Tuoreimmat uutiset

 • Palman World Cup -regatta käynnissä
  Suomen purjehdusmaajoukkue osallistuu kokonaisuudessaan olympialuokkien maanantaina alkavaan suurregattaan Espanjan Palma de Mallorcalla. Aiemmin maailmancup-kiertueeseen kuulunut kilpailu on tänä vuonna karsintaregatta Ranskan Hyèresin maailmancupiin.

  Mukana regatassa Hoskilta Tuuli Petäjä-Sirén (RS:X), Mikaela Wulff (470), Joonas & Niklas Lindgren (470), Kaarle Tapper (Laser Standard) sekä Jukka Partinen (Finn). 

  Lisätietoja ja tuloksia purjehdusmaajoukkueen nettisivuilta sekä Sailing Team Finlandin Facebook -ryhmästä.

  Lähettänyt 30.3.2015 2.06 Perttu Monthan
 • Kölivenetoimikunnan klubi-illassa teemana ARC 2014
  Kölivenetoimikunnan klubi-illassa 25.3. kello 18 kuullaan ARC 2014 -kilpailussa historiallisen ennätyksen tehneen Leopard by Finlandin sekä luokkavoiton ottaneen s/y Defyrin tarinat. Leopard -projektista ja tiimin kokemuksista on puhumassa tiimin projektijohtaja Samuli Leisti ja Defyrin matkasta Perttu Rönkkö. Lämpimästi tervetuloa!

  Lähettänyt 24.3.2015 6.38 Perttu Monthan
 • Matkaveneilytoimikunnan hyödyllinen ja ennakoiva klubi-ilta tiistaina 10.3. klo 18-20
  Toivottuna aiheena on takilan huolto, tarkastus ja trimmaus ja kouluttajana Vene Bremerin kokenut mastomaakari Veikko Pilvi. 

  Masto ja takila ovat kovassa rasituksessa purjehduskauden aikana, myös matkapurjehtijoilla. Mitä kuuluu maston huoltoon syksyllä ja keväällä? Mitä tulisi tarkastaa keväällä ennen rikausta? Vanttiruuvien oikea huolto ja jopa niiden uusiminen?

  Koulutuksessa puhutaan eri tyyppisten mastojen trimmauksesta ja vanttien oikeasta kiristysjärjestyksestä ja määrästä sekä erilaisista trimmeistä racing- ja cruisingkäyttöön. Miten tarkistetaan takila heti ensipurjehduksella ja paljonko sen tulisi taipua? Paljonko
  prebendiä tai rakea, eli kallistusta pitäisi laitaa? Kuinka oikea rake määritetään ja mitataan? Miten toimin oikein barduunoiden kanssa eri tilanteissa?

  Tule kertaamaan tai oppimaan uutta kokeneen mastomaakarin Veikko Pilven johdolla. Aiheeseen johdatteleva artikkeli on Hoskilainen lehdessä.

  Lähettänyt 4.3.2015 3.41 Anne Jäntti
 • Tervetuloa uudet ja nykyiset jäsenet HSK:n hallituksen tapaamiseen
  Kevään aikana järjestetään HSK:n klubitalolla, Iso Pässi –salissa, HSK:n kommodorin ja hallituksen tapaamistilaisuuksia, joissa
  - esitellään HSK:n toimintaa, käytäntöjä ja eri toimintojen yhteyshenkilöt
  - esitellään yhdistyksen säännöt (ml. kotisatama ja retkisaaret)
  - opastetaan mm. katsastus-, telakointi- ja vartiointikäytäntöihin
  - luodaan katsaus kauden tuleviin tapahtumiin sekä
  - järjestetään alueen ja tilojen tutustumiskierros

  Tilaisuudet järjestetään seuraavina ajankohtina:
  - ma 16.3. klo 18

  - ma 20.4. klo 18

  Tilaisuuksien sisältö on sama. Ilmoitathan osallistumisestasi ystävällisesti toimistoon sähköpostitse toimisto(at)hoski.fi ja kerro kumpaan tilaisuuteen osallistut.

  Lämpimästi tervetuloa!

  Hallitus

  Lähettänyt 3.3.2015 3.38 Anne Jäntti
 • Matkaveneilytoimikunnan nostalgisen klubi-ilta perjantaina 6.3.
  Klubitalon molemmissa saunoissa lämmitellään ja ohjelma alkaa Iso Pässi -salissa  klo 19.

  Nostalgiaa on ehtinyt kertyä jo yli kahden vuosikymmenen ajalta. 1993 onnistuttiin tekemään Hoskin ainutlaatuinen eskaaderipurjehdus Kronstadtin kaupunkisaarelle, Pietarin edustalle. 
  M/s Bloodhound ja s/y Kuutti, Meril, Merine, Muru, Nitouche II, Pelagos, Ulla-Maija ja Watapiti saivat olla kaksi päivää kiinni tukevassa ponttonilaiturissa. Tuskin koskaan ovat veneemme olleet niin tarkan vartioinnin alaisina, sillä vieressä kellui rivistö laivaston sukellusveneitä.
  Kronstadtin saarella oli entisen Neuvostoliiton ja vielä muutaman vuoden ajan myös Venäjän Itämeren laivaston päätukikohta. Sittemmin tämä on siirretty Kaliningradiin.
  Paluumatkalla seilasimme uraauurtavasti läpi Koiviston salmen ja onnistuimme käymään myös viikonloppua rankasti juhlivassa kirkonkylässä. Lopuksi osa meistä poikkesi vielä Viipurissa, jossa saimme kiinnittyä Wiipurin Suomalaisen Pursiseuran, WSP:n ponttoniin, aivan linnan edustalle.
  Tällä matkalla s/y Meril veneen kippari Topi Matikainen käytti ahkerasti senaikaista videokameraa. Arvokas taltiointi on nyt muutettu nykyformaattiin ja saamme 1,5 tunnin ajan ihailla ja ihmetellä niin erilaista, mennyttä maailmaa. Matkakertomus on julkaistu Vuosikirjassa 1994, joka löytyy Perinnetoimikunnan kokoamien sidosten joukosta Hoskin kansliassa. 

  Yleisempään nostalgiaan voi perehtyä jo ennakkoon ostamalla kansliasta SATA VUOTTA HSK:ta DVD:n tai muistitikun ja katsomalla parituntinen hieno kooste.

  Lähettänyt 23.2.2015 4.55 Anne Jäntti
Näytetään ilmoitukset 1 - 5/185. Näytä lisää »
Tapahtumakalenteri